Leverandørene plukker opp regningen

Harald Lien i Fluctus sier at selskapet har måttet vende blikket ut av landet, ettersom den norske investeringsviljen har vært preget av usikkerhet knyttet til grunnrenteskatt. 

Fluctus AS har hovedkontor i Austevoll og leverer utstyr og service til havbruksnæringen. Spesielt har selskapet kompetanse på fôrflåter, som de leverer.

Harald Lien, daglig leder i selskapet sier til Kyst.no at fjoråret ble preget av grunnrente-effekten.

– Leverandørene plukker opp regningen for usikkerheten rundt rammebetingelsene til kundene, og vi opplevde redusert omsetning. Det er spesielt innenfor flåter vi merker denne effekten, et segment som også ble påvirket av svak krone og høye stålpriser, påpeker han. 

Økte salget 

Selskapet økte derimot salg utenlands. 

– Med mindre investeringer fra norske kunder må leverandørene vende blikket ut av landet, og vi økte salg til land som Kina, Japan, Island – og Færøyene hvor vi inngikk agentavtale med MP Teknik. I tillegg var aktiviteten for motorisert spreder og vannfôring veldig god, sier Lien. 

Hele saken i kyst.no (+)

Harald Lien

Harald Lien

Daglig leder / Økonomisjef

Send e-post

+47 451 11 146

20 års erfaring innenfor økonomi og administrasjon i den maritime næringen, hvor av 7 år hos leverandører til oppdrettsnæringen. Diplomøkonom fra BI Bergen i 1996.

Aktuelt fra Fluctus

arrow_forwardSe alle

Nyheter

Tvunget til å se til utlandet

Åsmund Aasebø, Fluctus

Ansatte

Åsmund Aasebø blir HMS/QA-ansvarlig

keyboard_arrow_up