Første flåtelevering i 2021

Fluctus har nylig overlevert en ny fôrflåte til Sandnes Fiskeoppdrett.

– Flåten er av typen F500 Pilothouse som er en veldig funksjonell og kostnadseffektiv modell. Den er levert med Fluctus fôringssystem som gir effektiv utnyttelse og minimalt med knus, sier flåteansvarlig i Fluctus, Runar Hatlevik, i en pressemelding.

Flåten er den første Fluctus leverer i 2021.

– Vi har et meget bra samarbeid med verftet vi benytter i Estland og vårt eget datterselskap lokalt følger byggeprosessene tett. Dette gir oss god kontroll både med fremdrift og kvalitet på flåtene vi bygger for våre kunder, til tross for de restriksjoner Covid-19 har medført, uttaler Hatlevik.

– Vi valgte Fluctus fordi de hadde flåten som passet til vårt behov, og til konkurransedyktig pris. Flåten ble levert i god tid til smoltutsett, og er på plass på lokalitet Høyvika i Askvoll kommune, sier Frøydis Sandnes i Sandnes Fiskeoppdrett.

Fluctus har den siste uken også signert flåtekontrakt med Bolaks.

– Flåten Bolaks har bestilt er en F500XL TOP modell og skal leveres på høsten 2021. Bolaks har vært en god kunde og samarbeidspartner for oss siden oppstarten av Fluctus, og vi ser frem til å produsere en flåte som både Bolaks og vi kan være stolt av i mange år fremover, sier salgsansvarlig i Fluctus, Knut Bjarte Otterlei.

– Bolaks er nå inne i en tiårsplan der vi skal fornye og effektivisere våre anlegg. Etter vi gikk over til fjernfôring av våre lokaliteter, stilles det nå større krav til fôrflåtene for å sikre effektiv drift. Fluctus har lang erfaring innen bransjen og det gjenspeiler seg i produktene og servicen de leverer. Den nye flåten skal i drift på lokalitet Lyngnes i Bjørnafjorden, der den kobles til landstrøm. Flåten skal leveres uten generator og dieseltank som en del av tiltakene Bolaks arbeider med for å redusere utslipp til miljøet. Vi ser frem til et spennende prosjekt og fremdeles godt samarbeid mellom Bolaks og Fluctus, sier prosjektleder i Bolaks, Torgeir Tysseland.

runar hatlevik

Runar Hatlevik

Produktansvarlig flåter / salg

Send e-post

+47 400 91 081

Oppvokst i havbruksnæringen og 10 års erfaring som prosjektansvarlig for flåter. Har vært med på leveranse av over 100 fôrflåter. Utdannelse som ingeniør.

Aktuelt fra Fluctus

arrow_forwardSe alle

Bolaks, Altaneset - Bjørnafjorden

Kundereferanser

Bolaks

Fluctus og ITG på Aqua Sur '24

Messer

Felles stand på Aqua Sur i Chile

keyboard_arrow_up